img

CRM Programı Almanız İçin 7 Neden

CRM Programı Almanız İçin 7 Neden

CRM Müşteri İlişkileri Yönetimi programı ya da müşteri takip programı olarak bilinen ama aslında içinde birçok iş sürecinin yönetilebildiği ve raporlanabildiği bir yazılım alt yapısıdır. CRM programı olmadan da firmalar geleneksel yöntemlerle işlerini yönetebilirler ama rekabetin çok yoğun olduğu, teknolojiden faydalanan şirketlerin sayısının arttığı günümüzde ayakta kalmak çok daha zor olmaktadır.

İşletmeniz için neden CRM yazılımı almalısınız, CRM uygulamaları ile firmanızın geleceğini nasıl şekillendirebilirsiniz, CRM sistemini kurduğunuz zaman ne tür avantajlar yaşarsınız gibi soruların cevaplarını yılların bize kazandırdığı birikimler ve müşterilerimizden gelen memnuniyet mesajları doğrultusunda paylaşmak istedik.


1) Müşteri İlişkileri Yönetimini Profesyonel Bir Şekilde Yapın

Müşteri ilişkilerinde kalite ve profesyonellik günümüzde çok daha önemli hale gelmiştir. Müşteri sadakatinin oluşturulması için müşterinin kendini özel hissetmesi gerekmektedir; buna bağlı olarak da satış oranlarının artması sağlanmaktadır. Müşteri odaklı olmanın avantajlarını yaşayan firmalar, mevcut müşterilerini kaybetmemek için azami gayret göstermektedir. Müşterilerinin beklentilerine özen gösteren şirketler çok hızlı bir şekilde büyümektedirler. Siz de CRM yazılımı ile müşteri merkezli bir strateji uygulayarak şirketinizi ileriye götürebilirsiniz.


2) Satış Aktivitelerinizi ve Ziyaretlerinizi Planlayın

İşletmelerin varlığını sürdürebilmesi için müşterileriyle iyi iş ilişkileri kurması ve hizmet kalitesini ortaya koyması gerekmektedir. Müşteriyle ilk etkileşimden satış sürecine kadar geçen sürede birçok telefon görüşmesi, mail aktivitesi, ziyaret planlamaları yapılmaktadır. Müşterilerinizle ileriye dönük iş ilişkinizin temellerini sağlam atmak istiyorsanız, satış aktivitelerini, ziyaretleri CRM programı desteğiyle planlamanız ve hatırlatmalar sayesinde zamanında gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Müşterinizle hangi tarihte ne görüştüğünüzü kayıt altına almanız, müşterinizin gözünde sizi farklı bir konuma getirecek ve kendisini özel hissetmesini sağlayacaktır.


3) Teklif Hazırlamak İçin Zaman Kaybetmeyin

Müşterilerle yapılan görüşme sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve teklif sürecine geçilmesi önemli bir aşamadır. Satış ekipleri çalışma saatleri içinde bir değil birçok müşteriyle ilgilendiği için, hızlı bir şekilde teklif hazırlayıp göndermek zaman yönetimi ve günün verimli geçmesi açısından çok önemlidir. Bu noktada CRM’in olmaz olmazı teklif yönetimi modülü devreye girmektedir. Satış çalışanları, CRM programında tanımlı olan ürünler ve hizmetler listesinden hızlı bir şekilde seçim yapıp firmalarına özel teklif formuyla kısa bir sürede teklifi hazırlama avantajını yaşamaktadırlar. Böylece hem satış ekibi zaman kaybetmez hem de müşteri hızlı bir şekilde teklif almanın memnuniyetini yaşar.


4) Satış Ekibinizin Verimliliğini Artırın

Müşterilerle ilgili bütün verilerin tek bir yerde olması, satış ekibinin müşterilerin ihtiyaçlarına daha kolay odaklanabilmesini sağlarken aynı zamanda verimliliğini de artırmaktadır. Satış kayıplarının yaşanmaması için verilerin analiz edilmesi ve buna bağlı olarak stratejiler belirlenmesi, satış ekibinin koordinasyonunun sağlanması gibi kritik süreçlerde CRM programı en büyük yardımcınız olacaktır. Satış ekibi nerede olursa olsun, kayıt altına aldıkları verilerin tek bir yerde toplanıp raporlanmasıyla tüm sürece hâkim olabilirsiniz. Verilere bağlı olarak da yönlendirmeler yaparak satış ekibinizin verimliliğini artırabilirsiniz.


5) Kurumsal Veri ve Dokümanlarınızı İstediğiniz Yerden Yönetin

Şirketinizle ya da müşterilerinizle ilgili özel ve önemli verilerin güvenliği, titizlik gerektiren bir konudur. Müşteri datasının ya da şirket dokümanlarının dağınık bir halde bulunması, kurumsallık açısından olumsuz bir durumdur. İşletmelerin hafızası, özeli olarak kabul edilen verilerin ve dokümanların güvenliği, CRM yazılımlarının desteği ile sağlanabilmektedir. CRM programları, verilerin ve dokümanların tek bir yerde toplanmasını ve otomatik yedeklenmesini sağlayarak firmalarda kurumsal verilerin ve dokümanların öneminin çalışanlar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamakta ve böylece bambaşka bir bakış açısı kazandırmaktadır.


6) Başarılı İş Yönetimi ile Hizmet Kalitenizi Taçlandırın

Satış sürecinin kaliteli bir şekilde tamamlanması, müşterilerinizin memnuniyetini kazanmanızı sağlamaktadır. Bu memnuniyetin devam edebilmesi için, satış sonrasında da aynı özenle çalışmalarınıza devam etmeniz gerekmektedir. Satış ekibinin başarılı olması tek başına bir şey ifade etmemektedir. Bu başarının satış sonrası servis, sevkiyat, satınalma, ihracat vb. departmanlar tarafından da devam ettirilmesi gerekmektedir. Departmanlar arası koordinasyonun sağlanması, bu noktada çok önemlidir. CRM yazılımı sayesinde satış sonrası süreç de daha kolay yönetilmekte ve müşteri memnuniyetinin devamlılığı sağlanmaktadır.


7) Detaylı Raporlar ile Şirketinizin Geleceğine Yön Verin

Mesai saatleri içinde satış yapma sorumluluğu bulunan satış ekibi, yöneticilerine sunmak üzere rapor hazırlamak istediğinde ekstra zaman harcamak durumunda kalmaktadır. İnsan faktörü söz konusu olduğu için rapor hazırlama sürecinde hata yapma ihtimali de bulunmaktadır. Satış ekiplerinin işleriyle ilgili bütün detayları istediği yerden yönetebildiği CRM sistemi, çalışanları rapor hazırlama yöneticileri ise raporları analiz etme zahmetinden de kurtarmaktadır.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
CRM Programı Nedir? Firmalar Neden CRM Programı Kullanmalı?

CRM programı nedir, CRM yazılımı ne işe yarar sorularının cevapları; satış potansiyellerini artırmak isteyen firmalar tarafından çok aranır olmuştur.

16.11.2023 10:29
img
CRM Programı Öğrenmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Yazılım denince akla karmaşık ve zor öğrenilen programlar geliyor ve firmalar konuya ön yargıyla yaklaşıyorlar.

04.10.2023 16:21
img
CRM Yazılımı Kullanmanın Firmalar İçin Önemi ve Değeri

Tecrübelerimiz ışığında şunu çok iyi biliyoruz ki raporlama ve analiz her firmanın vazgeçilmez bir parçasıdır.

04.10.2023 17:25
img

Hemen Teklif Al