img

CRM Yazılımı ile İstediğiniz Her Yerden Çalışabilirsiniz

CRM Yazılımı ile İstediğiniz Her Yerden Çalışabilirsiniz

Dijital çağın etkilerini hem iş hayatımızda hem de günlük hayatımızda görmekteyiz. Bu süreçte yazılım teknolojilerinin iş hayatında gerekliliğinin fark edilmesiyle birlikte firmalarda da hızlı bir dönüşüm başlamıştır.

Firmalarda yazılım teknolojilerinin kullanılmaya başlamasıyla, işin nerede yapıldığından çok işin tamamlanıp tamamlanmadığı çok daha önemli hale gelmiştir. Çünkü çalışanların verimliliği ve performansı yazılımla ölçülebildiği için mekân bağımsız bir süreç başlamıştır. Uzaktan çalışma trendine göre çalışanlar, kurumsal yapının altında ofise bağlı kalmadan, iş ve yaşam dengesini kurarak çalışmalarını yapmaktadırlar. Teknolojik bir ortamda büyümüş genç çalışanlar için bu yenilik, verimliliği artırıcı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Uzaktan çalışma modeli aslında uzun yıllardır bazı firmalar tarafından tercih edilen bir yöntem olmuştur. 2009 yılında büyük bir artış göstermiştir ve günümüze kadar bu yükseliş artarak devam etmiştir. Günümüzde ise firmaların büyük bir kısmında evden çalışma ve hibrit çalışma modeli uygulanmaya devam etmektedir. İstatistiklere göre; şirketlerin yüzde 75’i uzaktan çalışmanın iş verimliliğini pozitif yönde etkilediğini belirtiyor. Bu nedenle birçok şirket uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getirmeye çalışıyor. İnsan kaynakları departmanları da klasik anlayışın dışına çıkarak bu çalışma modeline uygun eğitimler ve performans ölçümleriyle süreçlerini revize etmektedir.

Yeni bir araştırmaya göre ise; iş yerlerine kalıcı olarak dönmeyi planlayanların oranı geçen yıl nisan ayında yüzde 11 iken, bu oran şubat ayında yüzde 8’e düşmüştür. Günümüzün önemli bir kısmının işe gitmek için hazırlıkla ve yolda geçtiğini varsaydığımızda çalışanlara hak vermemek mümkün değil. Çalışanlar özellikle yolda geçirdikleri süreyi evde çalışarak değerlendirdiklerini, günü daha verimli kullandıklarını belirtmektedirler. Çalışanların bu taleplerine bağlı olarak da şirket yönetimleri bu doğrultuda kararlar almaktadır. Bu süreçte tek handikap, uzaktan çalışanların yaptığı işlerin takibi, raporlanması ve bu doğrultuda performans ölçümlerinin nasıl yapılacağıdır.

Bu noktada devreye yazılım çözümleri girmektedir. İş akışınızı otomasyona bağlayıp birçok departmanınızı tek bir yerden yönetip raporlamaya ihtiyaç duyuyorsanız, CRM programı firmanız için en uygun çözüm olacaktır. Evden çalışma ve hibrit çalışma modeline en uygun CRM’i tercih ederken web tabanlı olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü istediğiniz yerden programa bağlanmadığınız takdirde, işinizi yönetmeniz mümkün olmayacaktır.

Sadece evden çalışma modelinde değil, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmek için sahada çalışanların da web tabanlı CRM programlarına ihtiyacı vardır. Kısacası istediğiniz yerden bağlanıp işinizle ilgili verileri tek bir yerde kayıt altına alıp daha sonra ihtiyaç duyduğunuz zaman ulaşmak istiyorsanız, CRM programı ihtiyacınıza cevap verecektir.

Ofis içinde çalışanlar için de CRM gereklidir. Çünkü CRM programı içinde yer alan ajanda ile gününüzü, diğer çalışanlarla ortak gündeminizi planlayabilirsiniz. Sabah işe başladığınız zaman hatırlatmalarınızı görerek müşterilerinizle yapacağınız görüşmeleri organize edebilirsiniz. Yöneticilerinize rapor hazırlamakla uğraşmadan, sadece işinizle ilgili verileri programa kaydedebilirsiniz. Diğer departmanlarla iletişiminizi online hale getirebilirsiniz. Örneğin; satış yaptıktan sonra muhasebe departmanıyla iletişim kurmanıza ya da sevkiyat, satınalma departmanlarına bilgi vermenize gerek kalmayacaktır. CRM programı otomatik bilgilendirmelerle iş sürecinizi akıcı bir şekilde yönetmenizi sağlamaktadır.

Şubeleri ya da birkaç firması olan işletmeler için CRM programı kullanımı çok daha önemlidir. Her bir firmanın departmanlarının, çalışanlarının yönetilmesi ve raporlanması çok daha karmaşık bir süreçtir. Firmalar ya da şubeler arası kolay bir şekilde geçiş yapabileceğiniz CRM programlarıyla tek bir arayüzden tüm firmalarınızın süreçlerini yönetip raporlama avantajını yaşayabilirsiniz.

Yöneticiler veri olmadan yorum yapamaz, öngörüde bulunamaz, firmasına fayda sağlayacak hamlelerde bulunamaz. CRM programı kullanmayan firmaların, doğru bir firma yönetimi yaptıklarını söyleyemeyiz. Veri analizine önem veren, yazılım teknolojilerini kullanan firmalar; süreçlerinde bir durum değişikliği olduğunda hızlı bir şekilde sistemlerine bunu uyarlayarak yollarına devam etmektedir. Yazılım kullanmayan firmalar ise, olumsuz bir durum olduğunda panik olarak konuyu çözümsüzlüğe taşımaktadır. Beklemediğiniz bir durum olduğunda analiz edebileceğiniz verileriniz olmalı ki, hızlı karar vererek çözüme kavuşturabilesiniz. CRM programları ile anlık olarak revize olan raporlarınıza erişebilir ve doğru verilerle doğru kararlar verebilirsiniz.

Web tabanlı CRM RedWhite ile nerede olduğunuzun bir önemi kalmıyor. İşinizi istediğiniz yerden performans kaybı olmadan yönetme fırsatı sunan programımızla süreçlerinizi verimli bir şekilde yönetip raporlayabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
CRM Programı İle Teklif Kayıp Nedenlerinizi Raporlayabilirsiniz

Firmalar, sürdürülebilir kârlılık ve büyüme için planlama yapma ve bu planlamaya bağlı olarak çalışmalarına yön verme ihtiyacı hissetmektedir.

04.10.2023 14:11
img
CRM RedWhite ile İşletme Risklerinizi Azaltın

İşletmelerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, müşteri ilişkilerini yönetmek ve iş süreçlerini optimize etmektir.

18.01.2024 13:44
img
CRM RedWhite ile Firma Günlüğünüzü Tutun

Günümüz iş dünyasında başarı, sadece müşteri ilişkilerini etkili bir şekilde yönetmekle değil, aynı zamanda bu ilişkilerden elde edilen verileri anlamak, analiz etmek ve doğru stratejileri geliştirmekle mümkündür.

18.01.2024 13:43
img

Hemen Teklif Al