img

Firmanız İçin Kiralık CRM mi yoksa Satılık CRM mi Tercih Etmelisiniz

Firmanız İçin Kiralık CRM mi yoksa Satılık CRM mi Tercih Etmelisiniz

Firmalar manuel olarak yönettikleri satış ve pazarlama sürecini bir program üzerinden yönetmeye karar verdiklerinde, CRM programı arayışı içine girmektedirler. Kurumsallaşmak ve firmasında işlerini daha kolay ve sistematik yönetmek isteyen firmalar, kiralık mı yoksa satılık mı tercih etmeliyim sorusuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Yıllardır edindiğimiz tecrübeler ışığında girişimcilere yol göstermesi ve karar verme sürecini kolaylaştırmak adına Yıllık Kiralama ve Lisans Satınalma ile ilgili detayları paylaşmak isteriz. 

Firmalar için en önemli kriterin veri güvenliği olduğunu ve firmaya ait bir alanda saklanmasının tercih sebebi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden hem yıllık kiralama hem de lisans satın alma yönteminde firmaların server’larına ya da hosting alanlarına kurulum yaparak verilerini güvenli bir şekilde kayıt altına almalarını sağlıyoruz. 


Yıllık Lisans Kiralama Modeli

CRM bir kültürdür, veri bankasıdır, iş akışını sağlayan bir oluşumdur. Bazı firmalar personeli, organizasyon şeması ve geleceğe bakış açısı gibi nedenlerden ötürü program kullanmaya uygun olmayabilir. 

Bazı firmalarda CRM süreçleri, 1 ayda oturamayabilir, daha uzun süre kullanarak avantajlarını ve firmalarına uygunluğunu görebilirler. Bu sebeple firmalarla yıllık anlaşma sağlayarak hem müşterilerimizin yüksek rakamlar ödemelerini istemiyoruz hem de bir yılın sonunda firmasının bu projeye uygunluğunu görmelerini sağlıyoruz. 

Yıllık lisans kiralamanın avantajlarından biri de yıllık destek rakamlarının ödenen yıllık ücrete dâhil olmasıdır. Böylece ayrıca bir hizmet bedeli ödemenize gerek kalmayacaktır. Programı kullanmaya devam etmek için mutlaka yıllık lisans rakamının ödenmesi gerekmektedir. 


Lisans Satın Alma Modeli

Yıllık kiralama yöntemini tercih ederek CRM programının işlevselliğini ve firmanıza uygunluğunu gördükten sonra da satın alma alternatifini değerlendirme şansınız olabilir. 

Lisans satın alma yönteminde ise lisans sahibi olarak her yıl lisans için rakam ödemenize gerek kalmadan sadece bir seferlik yatırım yaparak programı kullanabilirsiniz. Yıllık lisans kiralamaya göre daha büyük bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. 

Programı satın aldığınız ilk yıl destek hizmet bedeli rakama dâhil olmaktadır. Ancak ikinci ve sonraki yıllar için yıllık destek ücretini ödeyerek programla ilgili destek hizmetini almaya devam edebilirsiniz. 

Bazı firmalar, CRM programlarının firmalarına uygunluğundan emin oldukları için direkt lisans satın alma yöntemini tercih edebilirler. Lisansı satın alan firmalarda programda herhangi bir kısıtlama olmadan yıllarca kullanmaları mümkün olmaktadır. 

Yıllık lisans kiralama ve satın alma yöntemlerinden hangisini tercih ederseniz edin, istediğiniz yerden programı kullanma avantajını yaşayacaksınız. Her iki modelde de mobil ara yüzü sayesinde her yerden programı kullanabilirsiniz. Biz işinizi kolaylaştırmak için her detayı düşündüğümüz için firmanıza çözüm sağlamaya hazırız. Siz de işinize odaklanıp online olarak süreçlerinizi yönetebilirsiniz.  

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Satış Ekibi ve Yöneticiler için CRM Raporlamaları Nasıl Olmalıdır?

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), günümüz iş dünyasında işletmelerin en önemli odak noktalarından biri haline gelmiştir.

12.12.2023 18:14
img
CRM RedWhite'ı Tercih Etmeniz için Birçok Sebebiniz Var

Firmanızda CRM programı ihtiyacınızı fark ettikten sonra, araştırma yapıp tercih aşamasında kararsız mı kaldınız?

04.10.2023 13:29
img
CRM Programı ile Firmanızı Bir Adım İleriye Taşıyın

Yeni kurulan ya da işini büyütmek isteyen firmalar, en uygun yazılım çözümlerini tercih etmek için doğru yönlendirmelere ihtiyaç duymaktadır.

04.10.2023 13:35
img

Hemen Teklif Al