img

Geleceğiniz İçin CRM RedWhite

Geleceğiniz İçin CRM RedWhite

CRM programı yatırımını gereksiz gören firmalar yıllar sonra geriye dönüp baktıklarında aslında ne kadar zarara uğradıklarını fark ederler. İşletmeniz için CRM’in ne kadar önemli olduğunu, CRM programı olmazsa ne tür kayıplar yaşanacağını müşterilerimizin deneyimlerine dayanarak paylaşmak isteriz. Firmanıza yol göstermesini ve daha fazla zarara uğramadan firmanızın geleceği için önemli bir adım atmanızı arzu ediyoruz.


CRM Programı ile Verileriniz Güvende

CRM programı, firmanızdaki veri kaybını ortadan kaldırır. Firmalarda müşteri ve yapılan görüşme sayısı o kadar çok ki ne ajanda da, ne de farklı bir ortamda tutmak ve takibini yapmak mümkün olmamaktadır. Müşteriniz sizi aradığı anda, tek bir tıkla tüm bilgilere erişemiyorsanız kurumsal bir hafızanız yok demektir. Çalışanların bilgisayarlarında ya da ajandalarda yer alan bilgilerle firmanızı yönetmeniz mümkün değildir; çalışanlarınızın işten ayrılırken müşteri datasını da yanında götürme ihtimalini ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Hangi çalışanınız kaç müşteriyle etkileşti, kaç görüşme yaptı, kaç teklif verdi, bu tekliflerin kaç tanesi satışla sonuçlanabilir? Bu soruların cevaplarını bilmiyorsanız hiç vakit kaybetmeden CRM programı almalısınız.


CRM ile Zaman ve Emek Kaybının Önüne Geçebilirsiniz

Firmaların en önemli kayıplarından biri de zaman maliyetidir. CRM programı olmayan firmalarda haftalık, aylık ya da yıllık olarak hazırlanmaya çalışılan raporlar için çok uzun bir zaman aralığı gerekmektedir. Çünkü çalışanların her birinden verilerin toplanması ve analiz edilmesi, hem çok zaman almakta hem de bu süreçte çok emek harcanmaktadır. Manuel olarak hazırlanan raporlardaki hata payını göz önünde bulundurduğumuzda ise işletmelerin hedeflerine yanlış yön vermeleri de söz konusu olmaktadır. Müşteri aradığı zaman o müşteriye ait bilgileri bilgisayarda ya da ajandada bulmaya çalışırken de zaman ve emek kaybedilmektedir. Bu süreçte zaman kaybının yanı sıra, müşteri memnuniyeti de olumsuz etkilenmeye başlamaktadır. CRM yazılımı alarak zaman kaybının önüne geçebilir ve anlık olarak güncellenen raporlarla firmanızın stratejilerine odaklanabilirsiniz.


CRM ile Maddi Kayıplarınızı Doğru Analiz Edin

Yeni müşteriler bulmak için firmaların katıldığı fuarlar, yaptıkları reklam çalışmaları vb. yatırımlar CRM programı olmazsa boşa gitmektedir. Çünkü müşteriyi bulmak kadar müşteri memnuniyetinin devamlılığını sağlamak da önemlidir. Müşteriye kesilen faturalarla ne kadar para kazandığınızı hesaplayabiliyorsunuz ama kaybettiğiniz satışları ve kayıp nedenlerini analiz edemiyorsunuz. Firmanızda CRM programı olduğu zaman tekliflerinizi neden kaybettiğinizi analiz ederek bu doğrultuda fiyat politikanıza yön verebilir, ürün kalitenizi artırarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.


Müşteri Kaybına Bağlı Olarak Firma Prestijiniz Zarar Görmesin

Firmalarda iş akışı bir yazılım üzerinden sistematik hale getirilmediği zaman, departmanlar ya da çalışanlar arasında kopukluklar yaşanmaktadır. Müşteri sadakatinin devamlılığını sağlamak için her bir departmanın aynı özveriyle çalışması gerekmektedir. Müşteriler satış sürecinde yaşadığı memnuniyetin, satış sonrasında sevkiyat ve servis sürecinde de devam etmesini arzu etmektedir. Satış departmanının titizlikle, başarılı bir şekilde yürüttüğü bu sürecin müşteri kaybıyla sonuçlanmaması için, diğer departmanlar da azami gayreti göstermelidirler. Burada devreye CRM programları girmektedir. CRM programı müşteri ile ilgili verilere, satışı yapılan ürünlere erişme imkânı sağladığı için, departmanlar arası sağlıklı bir veri akışına olanak sağlamaktadır. Müşteriyi kazanmak çok zaman alır ama kaybetmek için küçük bir hata bile yeterli olabilir. Yeni müşteri bulmanın çok maliyetli olduğunu düşündüğümüzde, CRM programları ile mevcut müşterilerin memnuniyetini devam ettirmek çok daha önemli hale gelmektedir. Memnun olmayan müşterilerin size referans olmayacağını ve bu durumun firmanızın imajına zarar vereceğini de düşündüğünüzde, en mantıklı karar CRM programı almak olacaktır.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Firmanız İçin Kiralık CRM mi yoksa Satılık CRM mi Tercih Etmelisiniz

Firmalar satış sürecini bir program üzerinden yönetmeye karar verdiklerinde, CRM programı arayışı içine girmektedirler.

04.10.2023 17:02
img
Servis Yönetimi ile Sürecinizi Nasıl Takip Edebilirsiniz?

Servis yönetimi modülü, kaliteli yönetilen bir satış sürecinin ardından servis yönetiminin de doğru bir şekilde yapılmasına katkıda bulunmaktadır.

12.10.2023 11:39
img
Modern Proje Yönetimi

Birçok sektörde proje fikrinin hayata geçirilmesi ve sonuç alınabilmesi için, proje sürecinin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesi gerekmektedir.

04.10.2023 16:04
img

Hemen Teklif Al