img

İthalat ve İhracat Süreçlerinde Takip Kolaylığı

İthalat ve İhracat Süreçlerinde Takip Kolaylığı

İthalat ve ihracat süreçleri firmalar tarafından yönetilirken, kayıt altına alınması gereken birçok veri ve form bulunmaktadır. Bu noktada detaylarda kaybolarak zaman kaybetmek yerine, asıl iş hedefine odaklanılması gerekmektedir. İş hedefine odaklanmak, sürecin sistematik ve akıcı bir şekilde yönetilmesiyle mümkün olmaktadır.

İthalat ve ihracat iş akışlarının sekteye uğramaması ve aşamalı bir şekilde süreç takibi yapılabilmesi için mutlaka yazılım desteği alınmalıdır. Çünkü ihracat ve ithalat söz konusu olduğunda, öncesinde bazı verilerin kayıt altına alınması gerekiyor ki sonrasında bu süreçler sorunsuz bir şekilde tamamlanabilsin.

İhracat sürecini kolay yönetebilmeniz için, öncelikle müşterinizle ilgili detayları, yaptığınız görüşmeleri, verdiğiniz teklifleri ve yapılan satışları kayıt altına almalısınız. Ardından yapılan satışa bağlı olarak ihracat sürecine geçebilir ve programda kayıtlı olan gümrük müşaviri, nakliyeci firma, konşimento talimatı, çeki listesi, proforma invoice vb. verileri otomatik bir şekilde yazdırabilir ve işinizi hızlı bir şekilde yönetme avantajını yaşayabilirsiniz. 

İthalat sürecinde satış ve stok ile entegre çalışan yazılım programıyla gerçek zamanlı verilere erişebilmek, sürecin sorunsuz yönetilmesi noktasında büyük önem taşır. Hem satışa bağlı olarak otomatik oluşan satınalma talepleri hem de ihtiyaçlara bağlı oluşturulan manuel taleplerle, satınalma departmanının verileri tek bir havuzda görmesini sağlayabilirsiniz. Başka bir ortamda bulunan verileri kontrol etmeye gerek kalmadan, hata payını sıfıra indirerek hızlı bir şekilde satınalma siparişinizi oluşturabilirsiniz. İthalat sürecinizde satış taleplerini, tedarikçimize göndereceğimiz sipariş kalemlerini, teslimat tarihi gibi bilgilerin sisteme tanımlanması halinde tedarikçilerimize direk sipariş geçebilirsiniz. Ayrıca kendi sisteminizde talepleri de yine satın alma departmanına ulaştırabilmek ve yönetici onay sürecinin ardından satınalma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Dijital dönüşüm süresinde artan ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek özelliklere sahip CRM RedWhite ile hem ihracat hem de ithalat sürecinizi verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
CRM RedWhite'ı Tercih Etmeniz için Birçok Sebebiniz Var

Firmanızda CRM programı ihtiyacınızı fark ettikten sonra, araştırma yapıp tercih aşamasında kararsız mı kaldınız?

04.10.2023 13:29
img
Proje Yönetimi ve İş Takibi Sürecinde Neden Yazılım Kullanmalıyız?

Proje yönetiminde zamanın ve mali kaynakların doğru yönetilmesinin yanı sıra çalışanların maksimum performansla çalışması, projenin başarıyla sonlandırılması için önemli kriterlerdir.

04.10.2023 16:06
img
Sevkiyat ve Stok Yönetimi Modülleri ile Sürecinizi Doğru Yönetin

Ürünlerinizin stoka giriş sürecinden sevkiyat aşamasına kadar olan operasyonel süreci yönetmeniz için, düzenli bir iş akışının ve doğru bir veri yönetiminin olması gerekir.

16.10.2023 11:57
img

Hemen Teklif Al