img

Müşteri Sadakati ile Firmanız Kazanmaya Devam Etsin

Müşteri Sadakati ile Firmanız Kazanmaya Devam Etsin

İnsan ilişkileri gibi firma ve müşteri ilişkileri de güven ile inşa edilir. Karşılıklı olarak güven inşa ettiğiniz zaman uzun yıllar sürecek iş ilişkisinin temellerini atmış olursunuz. İlk etapta güvenin oluşmasını sağlayacak olan taraf elbette çözüm sağlayan firmadır.

Firmaların müşterilerine güven vermesi ve müşterilerine verdikleri değeri hissettirebilmesi için, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) programlarından faydalanması gerekmektedir. Müşteriye verilen değer nasıl ölçülebilir? Müşterilerimizle ilgili verilere hızlı bir şekilde ulaşıp müşterimizle sağlıklı iletişim kurabiliyorsak, hatırlatma mekanizmasıyla zamanında dönüş yapabiliyorsak, bizden beklediği teklif, sipariş vb. formları çok bekletmeden iletebiliyorsak müşteri kendini özel hisseder.

Müşteri sadakatini sağlamak aslında firmalar için kazançlı bir yöntemdir. Yapılan bir araştırmaya göre; müşteri tutma oranını sadece %5 oranında artırdığımızda kârın %25-75 arasında arttığı görülmektedir. Yeni müşterilere ulaşmak içinse firmaların büyük reklam, fuar vb. yatırımları yapmaları ve çok daha fazla zaman harcamaları gerekmektedir.

Müşteri devamlılığını sağlamak ve şirketin kârlılığını artırmak isteyen firmalar, yıllar önce CRM programlarının önemini fark ederek sistemlerini hazır hale getirdiler. Tüm dünyanın yaşadığı pandemi süreci ise, online bir şekilde işlerimizi yürütmenin ve müşterilerimizle ilgili verilere istediğimiz yerden erişmenin ne kadar kıymetli olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Firmanız için geç kaldığınızı düşünmeyin, hızlı bir şekilde CRM sistemine geçiş yaparak müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

Mutlu ve sadık müşterileriniz şirketinize düzenli gelir sağlayarak aslında kârlılığınızı sürdürebilmenize olanak sağlar. Bütün şirketler uzun vadede başarılı olmaya odaklı bir şekilde yollarına devam ederler, çünkü geleceğe dair öngörülerimizle gelecekte olmak istediğimiz yeri inşa edebiliriz. Bu nedenle CRM RedWhite ile hem bugününüz hem de geleceğiniz için çok önemli bir adım atarak firmanıza ve çalışanlarınıza bir iyilik yapabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Online CRM Programları Günümüzde En Çok Tercih Edilen Yazılımlar Listesinde

Firmaların dijitalleşmek için önemli adımlar attığı günümüzde, online CRM programları daha çok tercih edilir duruma gelmiştir.

04.10.2023 16:32
img
Neden CRM Kullanmalıyız

Firmanızın satış pazarlama departmanı var ve bu departmanda 10 kişilik bir satış pazarlama ekibiniz var, siz bu ekibin liderisiniz.

04.10.2023 17:18
img
Firmanız İçin Kiralık CRM mi yoksa Satılık CRM mi Tercih Etmelisiniz

Firmalar satış sürecini bir program üzerinden yönetmeye karar verdiklerinde, CRM programı arayışı içine girmektedirler.

04.10.2023 17:02
img

Hemen Teklif Al