img

CRM Demo İncelemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

CRM Demo İncelemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

İşletmeniz için CRM yazılımı tercih etme aşamasında, mutlaka test edip firmanıza uygunluğunuzu analiz etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde başarısız bir CRM projesi ile hem yaptığınız yatırım boşa gidebilir hem de kötü bir deneyim yaşayabilirsiniz.

CRM programının kullanıcı dostu olması, çalışanların CRM sistemine geçişini kolaylaştırmaktadır. CRM programının demo incelemesini yaparken bu özelliğin varlığını göz önünde bulundurmanız, CRM sisteminin firmanızda aktif ve verimli bir şekilde kullanılması açısından önem arz etmektedir. Şık tasarımlı grafikler, listeler, kullanım kolaylığı şirket çalışanlarının programa adaptasyonu için önemli özelliklerdir.

Her firmanın süreci kendine özeldir; bu yüzden firmanın iş süreçlerine uygun olmayan ama standart olarak CRM programında bulunan modüllerin varlığı da dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Atıl durumda olan modüller, hem sistemi işlemez hale getirebilir hem de çalışanlarda program kullanma konusunda isteksizliğe neden olabilir. Ayrıca kullanılmayan modüller için fazladan rakam ödenmesi, firmaların bütçeleri açısından da olumsuz bir durumdur. Bu nedenle hem bütçenize hem de işinize en uygun modülleri tercih etmeniz, firmanız açısından doğru bir karar olacaktır.

CRM Demosu incelerken dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise, programın kurulumu ve lisanslamasıdır. Birçok firma verilerini güvenli bir şekilde sisteminde bulunan server’da ya da kendine ait bir hosting alanında saklamak ister. Firmanızın tercihi bu doğrultuda olacaksa, çalışacağınız CRM firmasının size sunduğu çözümleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yıllık lisans kiralama ve lisans satınalma seçeneklerinden firmanıza uygun olanı belirlemeniz ve verilerinizin nerede olmasını istediğinize karar vermeniz doğru CRM programını seçmeniz açısından önemlidir.

Raporlar açısından zengin olan CRM programları, size analiz edilmiş birçok veriyi sunmaktadır. Görsel ve liste halinde sunulan şık tasarımlı raporların, firmanızın süreçlerine uygun olarak oluşturabileceğiniz özel raporların bulunması, doğru programı tercih etmeniz için önemli bir kriterdir. Bütün bu özellikleri göz önünde bulundurarak incelemeler yaptığınızda ve bu doğrultuda bir tercihte bulunduğunuzda, firmanıza en uygun CRM programıyla avantajları yaşamaya başlayabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
CRM Programı Öğrenmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Yazılım denince akla karmaşık ve zor öğrenilen programlar geliyor ve firmalar konuya ön yargıyla yaklaşıyorlar.

04.10.2023 16:21
img
Satış Ekibinizin Motivasyonunu Artırın

Müşteri ilişkilerini doğru bir şekilde yönetmek, rakipleri ekarte ederek satış yapmak çok zor ve zahmetli bir süreçtir.

04.10.2023 16:58
img
Online CRM Programları Günümüzde En Çok Tercih Edilen Yazılımlar Listesinde

Firmaların dijitalleşmek için önemli adımlar attığı günümüzde, online CRM programları daha çok tercih edilir duruma gelmiştir.

04.10.2023 16:32
img

Hemen Teklif Al