img

CRM Programı İle Teklif Kayıp Nedenlerinizi Raporlayabilirsiniz

CRM Programı İle Teklif Kayıp Nedenlerinizi Raporlayabilirsiniz

Firmalar, sürdürülebilir kârlılık ve büyüme için planlama yapma ve bu planlamaya bağlı olarak çalışmalarına yön verme ihtiyacı hissetmektedir. Büyüme rotasını belirleyen ve riskleri göze alarak adımlar atan firmaların, bu süreçteki en büyük destekçisi CRM programıdır.

Kâr maliyet dengesi doğru kurulmadığı zaman, firmaların kapanmasıyla sonuçlanan bir durum ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuz sürecin yaşanmaması için satış fırsatlarının iyi değerlendirilmesi, doğru analiz ve raporlarla sürecin desteklenmesi gerekmektedir. Veri olmadan satış fırsatlarını değerlendirmeniz ve analizlerle yolunuza ışık tutmanız mümkün olmayacaktır. Verilerin bir araya gelmesi için bir yazılım sistemi kurulması ve otomatik raporlama özelliği ile size analiz edilmiş veriyi sunması gerekmektedir.

Bir yönetici, kullanıcılarının verdiği teklifleri tek bir yerde göremezse satış potansiyellerini bilemez ve firması için doğru planlama yapamaz. Teklifler satışa dönüştükten sonra fatura kesildiği için, yapılan satışları raporlayabilir ama kaçan satış fırsatlarını ve nedenlerini CRM programı olmadan göremezsiniz. Müşteri ve satış kayıplarının önüne geçebilmek için, nedenlerine odaklanıp çözmeniz gerekmektedir. Teklif verdiğiniz müşterilerin firmanızı neden tercih etmediğini raporlayamazsanız, yeni müşterilerinizde de benzer bir durumu yaşamanız olasıdır.

Teklif aşamasına getirdiğiniz müşterilerinizin, rakip firmalarla çalışmayı neden tercih ettiğini analiz ettikten sonra; fiyatlarınızda güncelleme yapma, ürün ve hizmet kalite standartlarını yükseltme ya da çalışanlarınızın performansını artırmaya dönük önlemler alabilirsiniz. Böylece kayıp nedenlerini ortadan kaldırarak satış sayınızı artırabilirsiniz. Satış sayısının artması firmanızın hedeflerine çok daha hızlı ulaşmasını sağlayacaktır.

Firmalar dijitali rekabet avantajı sağlamak için kullanıyorlardı; ama artık ihtiyaç olduğu için kullanıyorlar. Çünkü dijital dönüşüm ile tekliflerin takibi yapılarak satışa dönüştürme süreci hızlandırılmaktadır. Müşteri ilişkilerinin kaliteli bir şekilde yönetilmesi, müşteri verilerinin güvenli bir şekilde tek bir yerde kayıt altına alınması ve raporlanması dijital dönüşüm ile mümkün olmaktadır. Firmalar ihtiyaçlarının farkına vardıkları anda vakit kaybetmeden sistemlerini hazır hale getirmeliler. İş hayatında yazılım sistemi olmayan firmalar için her geçen gün satış kaybı olarak kabul edilmelidir. Çünkü günlük, haftalık, aylık satış potansiyellerinizi, kaçırdığınız satış fırsatlarını yazılım programları olmadan bilmeniz söz konusu değildir.

İstatistiklere göre teknolojiyi kullanmayan firmalar, çok uzun ömürlü olmamaktadır. Çünkü müşteri beklentileri değişmekte ve yeni nesil yöneticiler teknolojiyi kullanan firmalarla çalışmayı tercih etmektedir. Bu nedenle müşterilerinizin kendini özel hissetmesi için, iletişiminizin kaliteli olması için mutlaka bir CRM programı tercih etmelisiniz.

Firmaların özellikle teknolojik değişim sürecinde maliyet kalemleri artmaktadır. Firmaların geleceği için çok önemli olan bu teknolojik yatırımları yaparken, minimum rakamlarla maksimum performansı alabileceğiniz CRM programlarını seçmeniz en doğru karar olacaktır. Kullanmayacağınız özelliklerin olduğu sistemlere büyük yatırımlar yaptığınız takdirde, harcamış olduğunuz para, zaman ve emek boşa gidecektir. Çalışanlarınızın kolay adapte olacağı, süreçlerinizle tam uyumlu, teknolojik alt yapısı sürekli yenilenen bir CRM programıyla firmanızı arzu ettiğiniz hedeflere ulaştırabilirsiniz.

CRM RedWhite programımız bir CRM’den daha fazlasına sahip modülleriyle küçük, orta ve büyük ölçekli firmaların iş akışlarını, departmanlar arası iletişimlerini yönetmeleri için tüm özelliklere sahiptir. CRM RedWhite modüler yapıda olduğu için süreçlerinize uygun modülleri birlikte belirleyerek firmanıza özel çözüm sağlamaktayız. Firmanızın süreçlerini, iş akışını doğru analiz ettiğimiz için implementasyon sürecini de sağlıklı bir şekilde tamamlayarak sisteminizi kısa sürede kullanıma hazır hale getirmekteyiz. Verimli bir eğitim sürecinin ardından kullanıcılarınız hızlı bir şekilde adapte olarak CRM RedWhite programını kullanmaya başlamaktadır.

Müşterilerimizin minimum maliyetlerle CRM programı alabilmeleri ve CRM programı kullanmanın avantajlarını yaşamaları için gerekli desteği sağlıyoruz. Firmanızın teknolojik değişime hazır olduğunu düşünüyorsanız, CRM RedWhite programımızla çözüm sağlamaktan memnuniyet duyarız.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Online CRM Avantajları

Müşteri ilişkilerinin kaliteli bir şekilde yönetilmesini sağlayan CRM çözümlerinin mobil olarak kullanılması, yöneticilere ve çalışanlara birçok avantaj sağlamaktadır.

16.11.2023 10:36
img
Aktivite Yönetimi ile Görüşmelerinizi Kayıt Altına Alın

Satış ve pazarlama için kontak kurulan kişilerle yapılan görüşmelerin yani aktivitelerin kayıt altına alınması, yapılan işlerin analizini ve yapılacak işlerle ilgili planlamayı kolaylaştırmaktadır.

16.11.2023 10:14
img
CRM Yazılımı Üreten Firmaların Danışmanlık Hizmetinin Önemi Nedir?

CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) yazılımlarını sunan firmaların, hizmeti alan işletmelere sağladıkları danışmanlığın önemi günümüz iş dünyasında hayati bir rol oynamaktadır.

12.12.2023 17:42
img

Hemen Teklif Al