img

CRM Yazılımının Satış Faaliyetlerine Katkıları Nelerdir?

CRM Yazılımının Satış Faaliyetlerine Katkıları Nelerdir?

Firmalar ayakta kalmak ve büyümek için satış yapmaya, satış yapmak için müşteriye, müşteri ilişkilerini yönetmek için ise CRM programına ihtiyaç duymaktadır. Satış yapmanın firmanın kuruluş amacı olduğunu düşünürsek, müşteri burada kilit bir noktadadır. Müşterinizle ilişkinizi CRM programı ile sağlam temellerle oluşturabilirsiniz.

Satış potansiyelinin yüksek olması, memnun müşteri sayısının artmasıyla doğru orantılıdır. Müşteri memnuniyetinin firması için ne kadar önemli olduğunu fark eden işletmeler, hiç zaman kaybetmeden CRM yazılımı yatırımı yapmaktadır. Çünkü kayıp nedenleri raporlanamadığı için her geçen gün satış potansiyelinin azalması, satış fırsatlarının kaçması anlamına gelmektedir.

Satış ekipleri gün içinde birçok müşteriyle etkileşmekte ve yaptığı görüşmeleri kayıt altına alma ihtiyacı hissetmektedir. Her bir müşteri görüşmesinin detayı da farklı olduğu için, sadece bir günde bile kayıt altına alınması gereken çok veri olmaktadır. Günlük verilerin bile çok olduğunu düşünürsek, haftalık, aylık ya da yıllık dağınık halde bulunan veriler asla yönetilemez ve analiz edilemez durumda olur. Düzenli bir şekilde kayıt altına alınmayan yığın verilerle müşteri ilişkilerinizi yönetmeniz mümkün değildir. CRM yazılımı ile bu durumu ortadan kaldırarak kurumsal datalarınızı tek bir yerde kayıt altına alıp raporlayabilirsiniz. Böylece hem satış ekiplerinizin satış performansını artırabilir hem de satış fırsatlarının gitmesine engel olabilirsiniz.

CRM yazılımı kullanmayan firmalarda yöneticiler; satış ekiplerinin hangi müşterilerle neler görüştüğünü, hangi teklifleri verdiğini, satışa ne kadar yaklaştığını detaylarıyla bilemez. Çünkü tüm veriler satış ekibinin aklında ya da ajandasında bulunmaktadır. Bu durum bir firma için çok ciddi bir veri güvenliği açığı oluşturmaktadır. Yıllarca para, emek, zaman harcayarak kazanılmış müşterilerin bilgileri, güvenli bir yerde saklanmalıdır. Aksi takdirde işten ayrılan çalışanlarınızla birlikte müşteri datalarınız da gidecektir ve en baştan müşteri portföyü oluşturmak için sancılı bir süreç başlayacaktır. Peki CRM programı olan firmalarda bu süreç nasıl ilerliyor? Çalışanlar verileri CRM programına kaydettikleri için, işten ayrılsalar bile yerine gelen yeni çalışan hızla adapte olarak müşterilerle etkileşebiliyor. Böylece müşteri dataları kayba uğramadan, kurumsal hafızada saklı kalıyor.

CRM programı, firmaların beynidir. Firma için en önemli veriler burada toplanır, burada analiz edilir ve sonuç olarak raporlanır. Çalışanlarınızın dağınık halde bulunan verileriyle, sağlıklı raporlar almanız beklenemez. Yanlış raporlarla da firma maalesef ki yönetilemez. CRM yazılımı, çalışanlarınızın sadece veri girişi yaptığı, rapor hazırlamakla uğraşmadığı bir sistemdir. CRM programının satış ekipleri tarafından vazgeçilmez oluşunun nedenlerinden biri de budur. Çünkü verileri bir araya getirip rapor hazırlamak çok zor bir iştir. Satış ekipleri CRM programı olduğu zaman, sadece işine odaklanır ve daha çok nasıl satış yaparım diye düşünerek yeni fikirler bulmaya çalışır. Yöneticiler de rapor almak için çalışanlarını beklemek zorunda kalmaz; CRM yazılımında anlık olarak güncellenen raporlarla, işine nasıl yön vereceğini bilir.

Etkin ve verimli bir satış süreci geçirmek isteyen firmalar için CRM programı olmazsa olmaz bir yazılımdır. CRM programı kullanan firmaların deneyimlerini dinleyerek firmanıza ne tür katkılar sağlayacağını görebilirsiniz. CRM RedWhite sonrası satış faaliyetlerini müşteri odaklı yürüten ve satış ekibinin performansını artıran referans bilgilerimizi memnuniyetle sizinle paylaşabiliriz. Bizi müşterilerimizden dinleyebilirsiniz; CRM yazılımı tercih etme noktasında karar vermenize yardımcı olacaktır.


En iyi CRM Programlarının Sahip Olduğu Özellikler Nelerdir?

En iyi CRM programı, firmaya göre değişkenlik gösterir. Çünkü her firmanın iş akışı, departmanları, çalışanları, deneyimleri, ürünleri, hizmet anlayışı farklılık gösterir. Firmanız için en iyi CRM programı demek daha doğru olur. Bu nedenle CRM programı arayışı içine girdiğiniz zaman firmanızın süreçlerini iyi analiz edebilen, doğru yönlendirmeler yapabilen, iş akışınıza uygun modüller ve özellikler sunan, sektörel deneyimlere sahip bir CRM firmasıyla çalışmanız doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.

CRM sadece bir yazılım değil, aynı zamanda yenilikçi bir yönetimsel bakış açısıdır. CRM programı olmadan da firmanızı yönetebilirsiniz. Ama daha az zaman, emek ve parayla yönetmek istiyorum diyorsanız; CRM programınız olmadan bunu başaramazsınız. CRM programınız olduğu zaman ekipleriniz az zamanda maksimum verimlilikle işlerini yaparlar. CRM programı ile mevcut müşterilerinizi memnun ettiğiniz için, referans oldukları firmalar sizinle çalışmak isteyecekler; böylece yeni müşteri bulmak için ekstra harcamalar yapmanıza gerek kalmayacaktır. Siz de firma yöneticisi olarak zamanınızı, eforunuzu; satış ekiplerinizi organize etmeye, diğer departmanlardaki çalışanların iş akışını takip etmeye, raporları analiz etmeye değil; firmanızı büyütmeye odaklı çalışmalara ayırabilirsiniz.

Firmanız için en iyi CRM programını bulmaya çalışırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Programın kullanıcı dostu bir arayüzünün olması, firmada CRM programının benimsenmesi ve aktif olarak kullanılması açısından çok önemlidir. Çünkü firmalarda farklı yaş gruplarından çalışanların olduğunu varsayarsak, programın kullanımının kolay olması önemli bir kriterdir.

Birçok sektörde ofis bağımsız, özgür bir çalışma hayatına adım atıldı. Satış ekiplerinin çoğunun da sahada aktif olarak çalıştığını düşünürsek, web tabanlı CRM programlarının bu noktada çok daha önemli hale geldiğini söyleyebiliriz. İşini istediği yerden yönetmek ve raporlamak isteyen yöneticilerin firmaları için en iyi CRM programını tercih ederken, mutlaka web tabanlı olmasına dikkat etmeleri gerekir. Böylece hem ofis içinde hem de ofis dışındaki çalışanların yaptıkları işleri tek bir platform üzerinden anlık olarak görüntüleme ve raporlama avantajını yaşamaktadırlar.

Firmanız için en iyi CRM programı, aynı zamanda görsellik ve içerik açısından zengin raporlara da sahip olmalıdır. Fuarlara katılan firmalar fuarların ne kadar verimli geçtiğini CRM programı içinde yer alan raporlarla analiz edebilmelidir. Ya da reklam çalışması sonucu firmayı arayan kaç tane müşterinizin olduğunu analiz edebilesiniz ki, bir sonraki aşamada reklam çalışmalarınıza yön verebilesiniz.  Daha çok hangi sektörlerdeki firmaların ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi tercih ettiğini raporlayarak, o sektörlere ağırlık verecek şekilde çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz. Teklif kayıp nedenlerini analiz edebilir; böylece yeni tekliflerinizde kayıp oranını en aza indirmek için gerekli tedbirleri alabilirsiniz. Çalışanlarınızın performanslarını analiz edebilir ve onları daha çok motive edecek, satış oranlarını artıracak faaliyetlerle destekleyebilirsiniz.

CRM programı demo incelemeleri ve analiz toplantıları aşamasında, mutlaka CRM programının ön plana çıkan, yazılımı farklı kılan özelliklerini sormalısınız. Çünkü CRM programı mantığı birçok markada aynıdır, detaylardaki özelliklerin ve modüllerin firmanıza uygunluğu çok önemlidir. CRM programının esnek ve özelleştirilebilir bir yapıda olması, ilerleyen zamanlarda değişen ihtiyaçlarınıza cevap verebilmesi için önemlidir. Firmanız için en iyi CRM programını tercih ederken gerçekten ihtiyaç duyacağınız modül ve özelliklere sahip olmasını göz önünde bulundurmalısınız.

CRM RedWhite çözümümüz en iyi CRM programıdır şeklinde bir iddiamız yok; ama firmanız için en iyi CRM programını vereceğimizden emin olabilirsiniz. Deneyimlerimiz ışığında bunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz. Çünkü biz çok modül satarak para kazanmayı değil, müşterilerimizin ihtiyaç duyacağı modülleri doğru analiz ederek bu doğrultuda çözüm sağlamayı tercih ediyoruz. Doğru analiz ve doğru modüllerle firmanız için en iyi CRM programını hazır hale getirmiş oluyoruz. Programımızın firmanıza uygunluğunun yanı sıra; danışmanlık, implementasyon, eğitim ve satış sonrası hizmetlerimizle de siz değerli müşterilerimizi özel hissettirmek için çaba sarf ediyoruz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Satış Ekibi ve Yöneticiler için CRM Raporlamaları Nasıl Olmalıdır?

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), günümüz iş dünyasında işletmelerin en önemli odak noktalarından biri haline gelmiştir.

12.12.2023 18:14
img
CRM Yazılımı ile İstediğiniz Her Yerden Çalışabilirsiniz

Dijital çağın etkilerini hem iş hayatımızda hem de günlük hayatımızda görmekteyiz.

04.10.2023 13:46
img
CRM RedWhite ile İşletme Risklerinizi Azaltın

İşletmelerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, müşteri ilişkilerini yönetmek ve iş süreçlerini optimize etmektir.

18.01.2024 13:44
img

Hemen Teklif Al