img

Firmanız için En İyi CRM Uygulamasını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Firmanız için En İyi CRM Uygulamasını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Firmaların isimleri, hikâyeleri benzersiz olduğu gibi iş süreçleri, çalışma şekli de kendine özeldir. Standardize edilmiş programlarla süreç yönetimi yapmaya çalışmak, projenin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olmaktadır.

CRM programlarının büyük bir kısmında standart modüller bulunmaktadır. Elbette ki firmalarda müşteri, görüşme, teklif ve satış süreçleri bulunmaktadır. Önemli olan bu modüllerin müşteriye özel hale getirilebilmesidir. Firmaya uygun olmayan alanların çıkarılabilmesi ya da ihtiyaca bağlı olarak yeni alanların eklenebilmesi gerekmektedir. İmplementasyon sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması, en önemli adımdır. Firmanın iş süreçleri iyi analiz edildiyse ve bu süreçler programa doğru uyarlandıysa, sonrasında sorun yaşama ihtimali ortadan kalkmaktadır.

En iyi CRM uygulamaları hangileridir diye bir araştırma yaptığınızda, karşınıza birçok program çıkacaktır. Değerlendirme yaparken şunları göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Bir başka firma için en iyi olan CRM uygulaması, sizin sürecinize uygun olmayabilir. Bu yüzden CRM programının esnekliği, kullanıcı dostu olması, farklı departmanlarla iş akışının sağlanması gibi birçok kriter göz önünde bulundurulmalıdır.

Yazılım programları söz konusu olduğunda sadece programın özellikleri değil; çözüm sağlayan firmanın deneyimleri, uzmanlığı, satış sonrasındaki hizmet kalitesi, ar-ge gücü de göz önünde bulundurulmalıdır. Sadece programın yeteneklerinden etkilenip bir CRM programı tercih edip destek sürecini göz ardı ettiğiniz zaman, yaptığınız yatırımların boşa gitmesi muhtemeldir.

Diyelim ki firmanız için en iyi CRM uygulamasını tercih ettiniz ve bir süre kullandınız. Her şeyin çok hızlı bir şekilde değiştiği, yenilendiği günümüzde programınız aynı kalıyorsa, çağa ayak uyduramaz duruma gelirsiniz. CRM programının firmanızın yenilikçi yaklaşımına uygun olması çok önemlidir, işte bu noktada CRM çözümü sağlayan firmanın ar-ge gücü devreye girmektedir. Firmanızın geleceğini de düşünerek kararlar verdiğiniz zaman, emekleriniz de yatırımlarınız da boşa gitmeyecektir. Firmanızın geleceğini en az sizin kadar düşünen ve yenilikçi bakış açısıyla, deneyimleriyle sürekli sizin yanınızda olan bir CRM çözüm ortağıyla hedeflerinize doğru sağlam adımlarla yol alabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Türkiye CRM Programı Kullanımında Hangi Sırada?

Ülkemizde CRM uygulamalarının geleceği, teknolojideki gelişmeler, işletmelerin ihtiyaçları ve müşteri beklentileri ile şekilleniyor.

22.11.2023 14:47
img
Aktivite Yönetimi ile Görüşmelerinizi Kayıt Altına Alın

Satış ve pazarlama için kontak kurulan kişilerle yapılan görüşmelerin yani aktivitelerin kayıt altına alınması, yapılan işlerin analizini ve yapılacak işlerle ilgili planlamayı kolaylaştırmaktadır.

16.11.2023 10:14
img
CRM RedWhite ile Firma Günlüğünüzü Tutun

Günümüz iş dünyasında başarı, sadece müşteri ilişkilerini etkili bir şekilde yönetmekle değil, aynı zamanda bu ilişkilerden elde edilen verileri anlamak, analiz etmek ve doğru stratejileri geliştirmekle mümkündür.

18.01.2024 13:43
img

Hemen Teklif Al