img

Müşteri ve Kontak Yönetiminin Firmalar İçin Önemi

Müşteri ve Kontak Yönetiminin Firmalar İçin Önemi

CRM programı ile müşteri ilişkilerinizi doğru bir stratejiyle yönetme avantajını yaşarsınız. Müşterilerinizle ilgili veriler CRM programı içinde kayıtlı olduğu için, müşterilerinizi tanıyarak iletişim kalitenizi artırabilirsiniz.

Müşterilerinizle uzun vadeli bir iş ilişkisi kurmak istiyorsanız, CRM programına kaydettiğiniz verilerden mutlaka faydalanmanız gerekecektir. 

Birçok sektörden firmanın uzun yıllardır aktif olarak kullandığı CRM RedWhite, sahada firmaların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirildiği için, detaylarda yer alan özellikleriyle tercih sebebi olmaktadır.


Müşteri Yönetimi

CRM RedWhite, müşterilerinizle ilgili tüm verileri tek bir yerde saklamanızı ve analiz etmenizi sağlayacak özelliklere sahiptir. Müşteri tanımlama kartı içinde müşterinizle ilgili telefon, e-mail, adres detayları, vergi dairesi/ vergi numarası gibi ticari bilgileri kayıt altına alabilirsiniz.

Müşterilerinizi programa potansiyel müşteri olarak kaydettiğinizde, satış yaptığınız anda gerçek müşteri listesine otomatik olarak aktarmaktadır. Böylece CRM RedWhite içinde yer alan potansiyel ve cari müşteri listelerinde filtreleme kolaylığını yaşayabilirsiniz. Yıllık, aylık, haftalık olarak potansiyel ve gerçek müşteri sayılarınızla ilgili analizleri raporlarda görebilirsiniz.   

Müşterilerinizi CRM RedWhite içinde kategorize edebilir ve listelerinizde kategori bazlı filtreleyebilirsiniz. Örneğin; yurt içi, yurt dışı, özel sektör, kamu şeklinde müşteri kartında tanımlama yaptığınız zaman; listelerinizde yurt içinde yer alan özel sektör müşterilerinizi görmek istediğinizde kategori seçimi yapıp filtreleyebilirsiniz.

Müşterinizle ilgili kaynak bilgisini de CRM RedWhite programı içine kaydedebilirsiniz. Müşterinizle fuarda mı görüştünüz, reklam çalışmasından mı dönüş yaptı, referans yönlendirmesiyle mi size ulaştı şeklinde listeden seçim yapabilir ve raporlar alabilirsiniz. Böylece katıldığınız fuarların ne kadar verimli geçtiğini, reklam çalışmalarınızdan ne kadar dönüş aldığınızı, firma potansiyelinizin ne düzeyde olduğunu analiz edebilir ve raporlayabilirsiniz.

Çözüm sağladığınız sektörleri yönetim panelinde tanımlayabilir ve müşteri kaydı oluştururken sektör seçimi yapabilirsiniz. Daha çok hangi sektörlere çözüm sağladığınızı CRM RedWhite programı içinde analiz edebilir ve sektörel bazlı müşteri, aktivite, teklif, satış, satınalma şeklinde detaylı raporlar alabilirsiniz.

Müşteri kartı içinde yer alan sekmelerde müşterinizle ilgili bilgileri, yaptığınız görüşme detaylarını, verdiğiniz teklifleri, yaptığınız satışları, gönderdiğiniz e-mailleri ve kullandığınız modüllere bağlı olarak planlama, numune, sevkiyat, servis gibi detayları görüntüleyebilirsiniz. Müşteri hareketleri sekmesinde, bu zamana kadar hangi tarihte hangi saatte müşterinizle ilgili nasıl bir işlem yaptığınızın log bilgisine ulaşabilirsiniz.

CRM RedWhite içinde yer alan aktivitesiz müşteriler özelliği sayesinde; bulunduğunuz ayda, ya da son üç, altı ay gibi zaman periyodlarına bağlı olarak görüşme yapılmayan müşterilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Bu verilere bakarak hangi müşterilerle uzun zamandır iletişim kurulmadığını listeleyebilirsiniz.

Müşteri memnuniyetine, sadakatine önem veren firmalarda; müşterilerle ilgili bilgiler kadar müşterilere ait dokümanların saklanması ve kolay erişilebilir olması da çok önemlidir. Müşterilerinize ait belgeler kurumsal datanız olduğu için, dağınık halde bulunması veri kayıplarına neden olmaktadır. CRM RedWhite ile müşteri bazlı dokümanları yükleyebilir ve hem müşteri kartında hem de doküman yönetimi bölümünde klasörler halinde görüntüleyebilirsiniz.

Müşterilerinizi manuel seçim yaparak ya da bir önceki ayın satış tutarına göre ya da bir önceki yılın satış tutarına göre otomatik sınıflandırma işlemini yapabilirsiniz. Böylece A sınıfı müşterilerinizi listeleyebilir ve özel indirimlerle sadık müşterilerinizi destekleyebilirsiniz.

Ödeme konusunda problem yaşadığınız ya da çok fazla indirim yapmamanız gereken müşterileriniz varsa, müşteri kartında riskli şeklinde seçim yaparak teklif verme ya da satış yapma aşamasında program üzerinden uyarı alabilirsiniz.

Müşteri kartınızda ayrıca müşterilerinize ait skype, LinkedIn, Instagram gibi sosyal medya hesaplarını da tanımlayabilirsiniz. Bu bilgileri kayıt altına almak istemezseniz yönetim panelinden gizleyebilir ve müşteri kartınızı daha sade hale getirebilirsiniz.

Müşteri kartında mutlaka tanımlanmasını istediğiniz alanları zorunlu yapabilir ve çalışanlarınızın bu bilgileri girmeden kaydetmesinin önüne geçebilirsiniz.

Müşterilerinize özel iskonto oranlarınız varsa CRM RedWhite programında müşteri kartında tanımlayabilirsiniz. Belirlediğiniz iskonto oranları teklif kalemlerine otomatik uygulanmış bir şekilde geleceği için hızlı bir şekilde tekliflerinizi hazırlayabilirsiniz.

Müşterilerinize özel fatura, fabrika, depo gibi adresleri CRM RedWhite içine kaydedebilir ve teklif, satış, satınalma, sevkiyat, görev ataması sürecinde adres seçimi yaparak müşteri kartından bilgileri otomatik olarak çekebilirsiniz.

CRM RedWhite müşteri ve kontak sayfasında bulunan alanlar dışında ekstra bir bilgi girişi yapmak için alana ihtiyaç duyarsanız, Özel Alan Yönetimi modülüyle yeni alanlar ekleyerek programı firmanıza özel hale getirebilirsiniz. CRM RedWhite esnek yapısı sayesinde firmaların ihtiyaç duydukları yeni alanları ekleme fırsatı sunarak programı süreçlerine özel hale getirmelerini sağlamaktadır.


Kontak Yönetimi

Müşteri bilgilerinizi kaydederken firma içinde kimlerle görüşüldüğünü de müşteri kontakları bölümüne kaydedebilirsiniz. Kullanım kolaylığının ön plana çıktığı CRM RedWhite programında, müşteri kartının içinde hızlı bir şekilde kontaklarınıza ait tüm detayları tanımlayabilirsiniz.

Kontaklarınızın ünvanı, departmanı, cep telefonu ve e-mail gibi iletişim bilgilerini, hangi adreste yer aldığını, doğum tarihi ve evlilik tarihi gibi önemli günlerini kayıt altına alabilirsiniz. Böylece özel günlerinde kontaklarınızı kutlayabilir ve kendilerini özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Müşteri kartı içinde yer alan hızlı kontak tanımlama bölümündeki bilgiler yeterli gelmezse, daha detaylı tanımlamalar için kontak yönetimi sayfasına geçiş yapabilirsiniz. Bu bölümde kontaklarınıza ait kartvizit görsellerini yükleyebilir, yeni alanlar ekleyerek kontaklarınıza ait diğer bilgileri kayıt altına alabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
İşinizi Her Yerden Yönetmeniz İçin Yanınızdayız

İşimizi istediğimiz yerden yönetme ve raporlama özgürlüğünü yaşama isteği, web tabanlı yazılım çözümlerini tercih sebebi olmuştur.

04.10.2023 17:04
img
Aktivite Yönetimi ile Görüşmelerinizi Kayıt Altına Alın

Satış ve pazarlama için kontak kurulan kişilerle yapılan görüşmelerin yani aktivitelerin kayıt altına alınması, yapılan işlerin analizini ve yapılacak işlerle ilgili planlamayı kolaylaştırmaktadır.

16.11.2023 10:14
img
Farklı Firma veya Farklı Şubelerinizi Tek Bir Programdan Yönetebilirsiniz

Tek bir firmada birçok departmanın iş akışının sağlıklı bir şekilde yönetilmesi zorken, birden çok firması ya da şubesi olan işletmelerde bu zorluk katlanarak artmaktadır.

16.11.2023 10:33
img

Hemen Teklif Al