img

Teklif Yönetimi Modülü ile Neler Yapabilirsiniz?

Teklif Yönetimi Modülü ile Neler Yapabilirsiniz?

Müşterilerinizle teklif aşamasına geldikten sonra, teklifinizi kurumsal çizginize uygun formatta ve hızlı bir şekilde paylaşmanız müşterinizin gözünde sizi farklı bir noktaya taşımaktadır. 

Teklif yönetimi sürecini dijital hale getirdiğiniz zaman, tekliflerin hazırlanma ve değerlendirme süreci de tek bir program üzerinden yürütülebilir durumda olmaktadır. Özellikle geniş bir ürün yelpazesine sahip ve fiyat alternatifi çok olan firmalarda, teklif yönetimi zor bir süreçtir. Bu nedenle ürün ve hizmet kalemlerinin fiyatlarının, iskonto ve KDV oranlarının yazılım içinde tanımlı olması, satış ekibinin sadece seçim yapmalarını sağlayarak işlerini kolaylaştırmaktadır. 

Firmalarda başarılı bir satış süreci için, CRM programı olmazsa olmazdır. CRM RedWhite inovatif, dinamik, modüler yapısıyla teklif sürecinde de müşterilerinizin ihtiyaçları doğrultusunda çözüm sağlamaktadır. 

Teklif Yönetimi Modülü ile Neler Yapabilirsiniz?


Firmalarda yaşanan en büyük sorunlardan biri, çok emek sarf ederek teklif aşamasına getirilen müşterilere teklif hazırlarken zaman kaybının yaşanmasıdır. Belki de siz teklifinizi hazırlarken müşteriniz daha hızlı dönüş yapan bir firmadan ürün ya da hizmet alımı yapmış olabilir. Yaşanılan bu zaman kayıpları, satış fırsatlarının kaçmasıyla sonuçlanmaktadır.

CRM RedWhite teklif yönetimi modülünü kullanarak ürün ve hizmet listesinden kalemleri çok hızlı bir şekilde seçebilir ve firmanıza özel tasarladığımız şablonlarla müşterilerinize program içinden mail gönderebilirsiniz. Teklif formatlarınızı Türkçe dışında farklı dillerde hazırlıyorsanız, istediğiniz dillere göre formatlar oluşturulmaktadır. Böylece hangi dilde gönderecekseniz seçim yapıp o dilde teklif formunuzu oluşturup müşterinize iletebilirsiniz.  

Tekliflerinizle ilgili tüm bilgileri ve dokümanları tek bir yerde kayıt altına alabilir; istediğiniz yerden erişim ve raporlama kolaylığını yaşayabilirsiniz. Teklife ya da ürün kartının içine eklediğiniz katalog, dosya vb. dokümanların, program içinde teklifinizi mail olarak gönderirken eke otomatik olarak gelmesini sağlayabilirsiniz. 

CRM RedWhite teklif yönetimi modülünde yer alan teklif kopyalama özelliği sayesinde, teklif kalemi bazlı ya da tüm detaylarla birlikte kopyalama işlemini yapabilirsiniz. Yeni teklif üzerinde dilediğiniz değişiklikleri yapıp farklı bir müşteri adını listenizden seçip hemen teklifinizi oluşturabilirsiniz. 

Tekliflerinizin içinden teklifi revize et butonuyla çok hızlı bir şekilde teklif üst bilgi ya da kalem bazında revizyonlarınızı yapıp teklif formunuzu müşterinizle paylaşabilirsiniz. Teklifi revize ettiğiniz zaman teklif numarasının sonuna revizyon numarası geldiği için, daha sonra teklifi kaç kez revize ettiğinizi analiz edebilirsiniz. Teklif yönetimi listesinde açık teklifler, revize edilmiş teklifler, kazanılan teklifler, kaybedilen teklifler filtresi olduğu için verilerinizi gruplandırılmış olarak görüntüleyebilirsiniz. 

CRM programı kullanmanın avantajlarından biri de teklif kayıp nedenlerinin raporlanmasıdır. Fiyatların pahalı olması, rakip ürün, uzun süredir ulaşılamıyor olması, ürün kalitesinin düşük olması gibi firmanıza özel kayıp nedenleri tanımlayarak satış ekibinizin seçim yapmasını sağlayabilirsiniz. Böylece kayıp nedenleriyle ilgili aldığınız raporlar doğrultusunda fiyatlarınızda bir revizyona gidebilir, ürün kalitesini artırıcı tedbirler alabilir ve rakiplerinizden bir adım önde olabilirsiniz. 

Teklif yönetimi modülü içinde yer alan geçerlilik tarihi hatırlatmasını kullanarak tekliflerinizin takibini yapabilir ve müşterinizle iletişim kurarak teklifinizi satışa dönüştürebilirsiniz. Teklif sürecini birlikte yönettiğiniz ekibinizden kişi da kişiler varsa, teklif ekibi bölümünde seçerek hatırlatma gitmesini sağlayabilirsiniz. 

Teklifinizle ilgili teslimat şekli, teslimat tarihi, teslimat süresi gibi detayları kaydedebilir ve bu alanlara girdiğiniz bilgilerin teklif formlarınıza gelmesini sağlayabilirsiniz. Müşteri kartında tanımladığınız fatura, sevk, fabrika vb. adres tiplerinden birini seçerek teklif sayfasına adres detaylarını getirebilirsiniz.  

Tekliflerinize özel ürün teknik özelliklerinde değişiklikler yapıyorsanız, ürün içinde tanımladığınız standart özellikleri teklife çekip kalem bazında revizyon özelliğini kullanabilirsiniz. Ürün özelliklerinde değişiklik yaptığınız zaman, teklifte kalemlerin yanında yeşil bir ikon görünmektedir. Böylece daha sonra teklif içine girdiğinizde hangi kalemlerin özelliğini değiştirdiğinizi görebilirsiniz. 

Teklif yönetimi modülü içinde ürün ve hizmet kalemlerinin seçildiği bölümde, her kalemin solunda önceki fiyatlar özelliği bulunmaktadır. Farklı bir sayfaya gitmeden daha önce o kalemin hangi fiyattan verildiğini, ne kadar iskonto uygulandığını ve hangi kullanıcının teklif verdiğini görebilirsiniz.

Tekliflerinizde yönetici onay mekanizmasını kullanıyorsanız, CRM RedWhite ile online olarak onay verebilir ve onayınızdan sonra kullanıcılarınızın program üzerinden teklif göndermesini sağlayabilirsiniz. Teklif yetkileri özelliği ile birim fiyatı, KDV’yi değiştiremez şeklinde ayar yapabilir; kullanıcılarınıza özel limit ve iskonto oranı belirleyerek onaya gelmesini sağlayabilirsiniz. Teklif onay bekliyor şeklinde otomatik olarak yöneticilere; onaylandı veya onaylanmadı şeklinde de oluşturan kişiye otomatik mail ve mesaj gitmesini sağlayabilirsiniz. 

CRM RedWhite teklif yönetimi modülü içinde bulunan opsiyonel kalem özelliğini kullanarak müşterilerinizle opsiyonel ürünlerinizi de paylaşabilirsiniz. Opsiyonel kalemler toplam tutara yansımamakta ve teklif formatınızda farklı bir başlık şeklinde görüntülenmektedir. Teklif raporlarında opsiyonel kalemlerinizi ayrıca görebilirsiniz. 

Teklif yönetimi içinde excelden ürün aktarımı yapabilirsiniz. Özellikle proje bazlı çalışan firmalarda tedarikçilerden gelen excel listeleri hızlı bir şekilde teklif sayfasına aktarılmakta ve teklifi kaydettiğiniz anda eklemiş olduğunuz kalemler ürün listesine otomatik eklenmektedir.

Merkez bankası entegrasyonu ile kurları otomatik olarak alabilir; farklı para birimlerinde teklif oluşturabilir ve toplamın hangi para birimine göre hesaplamasını istiyorsanız belge para birimini seçip tekliflerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca özel durumlarda kalem bazlı kur değerini değiştirmeniz gerekiyorsa, merkez bankası üzerinden otomatik çekilen veriyi revize edebilirsiniz.

Müşteri kartında belirlediğiniz iskonto oranının teklifteki kalemlere otomatik yansıması için ayar yapabilir veya müşteri bağımsız ürün kartlarına özel iskonto belirleyebilirsiniz. Ayrıca marka bazlı iskonto oranları belirleyerek teklifte o markaya ait ürünler seçildiği zaman iskontonun otomatik gelmesini sağlayabilirsiniz. 

CRM RedWhite programı içinde ürünlerinizi kategorize edebilir ve teklif aşamasında seçtiğiniz kategorilerin altındaki ürünlerin filtrelenmesini sağlayabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinize özel KDV oranlarını belirleyip teklife otomatik gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yönetim panelinden ÖTV ile ilgili ayarı aktif hale getirebilir ve tekliflerinizde ÖTV oranlarını girerek hesaplama yapabilirsiniz. 

Sektör, kaynak, durum, ürün/hizmet, kullanıcı, ülke/şehir ve müşteri bazlı hem liste şeklinde hem de görsel raporlar alabilirsiniz. En çok teklif veren kullanıcı, en çok teklifi verilen ürün, en yüksek teklif verilen müşteri vb. raporları bu ay, geçen ay, geçen hafta gibi zamansal periyodlara göre alabilirsiniz. 

Tekliflerinize özel taşıma, paketleme gibi ek maliyet kalemlerini teklif ve satış maliyeti modülünü aktif hale getirerek program içine yazabilir ve teklife özel hesaplama yapabilirsiniz. Ürünlerin alış fiyatlarının toplamının üzerine ek maliyet rakamlarını da yazarak teklife özel maliyet analizi yapabilir ve kâr marjı, kâr tutarı hesaplaması yapabilirsiniz. 

Servis yönetimi, proje yönetimi, satınalma yönetimi ve satış yönetimine bağlı çalışan teklif yönetimi modülümüz sayesinde, bu departmanların da teklif verilerini kaydedilebilir ve analizlerini yapabilirsiniz.  Özel alan yönetimi modülü sayesinde de teklif formuna istediğiniz yeni alanları ekleyerek firmanıza özel hale getirebilirsiniz.  


CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Proje Yönetimi Nedir ve İş Süreçinde Hangi Kolaylıkları Sağlar?

Proje yönetimi, belirli bir hedefe ulaşmak için kaynakların kullanımını planlama, organize etme, yönetme ve kontrol etme sürecidir.

12.12.2023 17:53
img
Modern Proje Yönetimi

Birçok sektörde proje fikrinin hayata geçirilmesi ve sonuç alınabilmesi için, proje sürecinin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesi gerekmektedir.

04.10.2023 16:04
img
İthalat ve İhracat Süreçlerinde Takip Kolaylığı

İthalat ve ihracat süreçleri firmalar tarafından yönetilirken, kayıt altına alınması gereken birçok veri ve form bulunmaktadır.

16.11.2023 10:26
img

Hemen Teklif Al