img

Satış Yönetimi Modülümüzle Verimliliği Artırabilirsiniz

Satış Yönetimi Modülümüzle Verimliliği Artırabilirsiniz

Her firmanın bir satış metodolojisi vardır. Firmanızın süreçlerine özel satış yöntemlerinizi uygularken yazılım teknolojilerinden faydalanmanız, satış ekibinin sürece uyumunu kolaylaştırmaktadır. 

Satış yöntemlerinizin içinde fuarlara katılmak ve yeni müşteriler kazanmak varsa, CRM programları destekli bu süreci kaliteli bir şekilde yönetebilirsiniz. Reklam çalışmalarına ağırlık vererek yeni müşteriler kazanma stratejiniz varsa, reklam çalışmalarından ne kadar dönüş olduğunu ve kaç tanesine satış yaptığınızı CRM programları ile analiz edebilirsiniz. Telefon aktivitesi yaparak müşterilerinize ulaşmaya çalışıyorsanız, telefon görüşmesiyle kaç kişiye çözüm sağladığınızı raporlayabilirsiniz. 

Fuar ziyareti, telefon, reklam çalışması vb. satış yöntemleriyle kaç müşteriye ulaşıp satış yaptığınızı raporlamak ister misiniz? Firmanızın satış stratejilerine uygun yapılandırılmış CRM RedWhite programımızla, detaylı raporlar alabilir ve firmanızın işleyişine yön verebilirsiniz.

Satış Yönetimi Modülümüzle Verimliliği Artırabilirsiniz


CRM RedWhite satış yönetimi modülü ile direkt satış kaydı oluşturabilir ya da tekliflerinizi satışa dönüştürebilirsiniz. Satış listesinde hem satışın genel bilgilerini satış numarası şeklinde listeleyebilir hem de ürün bazlı detay görünüm şeklinde görüntüleyebilirsiniz. 

Satış modülünde ödeme şekli bölümüne müşteri kartında tanımladığınız bilgilerin otomatik gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca tekliften satışa dönüştürme işlemi varsa, teklifteki ödeme şekli bilgileri otomatik gelmekte ama satış aşamasında revize edilebilmektedir.  

Daha önce bir müşterinizle ilgili oluşturduğunuz satış kaydının benzerini farklı bir müşteriniz için oluşturmak istiyorsanız, satış kopyalama özelliğini kullanabilirsiniz. Satış kopyalama işlemini hem tüm satış detaylarıyla birlikte hem de ürün kalemi bazlı yapabilirsiniz. 

Kullanmakta olduğunuz proforma ya da satış formlarınızın tasarımı yapılarak satış yönetimi modülü içinde yer alan şablonlar bölümüne eklenmektedir. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Rusça, Arapça vb. dillerde de satış formlarınız oluşturulmaktadır. Satış yönetimi içinde hangi formu seçerseniz, o dilde oluşturup müşterinize program üzerinden e-mail gönderebilir ya da çıktı alabilirsiniz. 

Yeni bir satış oluştururken teslimat şekli, teslimat tarihi, teslimat yeri vb. bilgileri tanımlayabilir veya teklifte tanımlı bilgilerin otomatik satış sayfasına gelmesini sağlayabilirsiniz. Müşteri kartında tanımlı fatura, sevk, fabrika, depo vb. adres bilgisini satış yönetimi modülünde seçip adres detaylarının otomatik gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Ürün yönetimi modülünde ürünlere özel tanımladığınız teknik özellikler satışa özel değişiklik gösteriyorsa, satış modülü içinde kalem bazlı değişiklikler yapabilirsiniz. Değişiklik yapılan kalemlerde farklı renkte gösterildiğinden, daha sonra satış yönetimi içinde güncelleme yapılan bölümleri görebilirsiniz. 

Satış yönetimi modülündeki durumlar yapılandırma sürecinde firmanıza özel hale gelmektedir. Örneğin; faturalandırılacak, kargoya verilecek, sevk edilecek, teslim edildi vb. durumlar firmanıza özel oluşturulacağı için satış hareketleri bölümünde bu durumlara bağlı olarak yapılan işlemleri görüntüleyebilirsiniz. Böylece satışı yapan kullanıcı; satış sonrasında hangi tarih ve saatte, hangi işlemlerin yapıldığını takip etmektedir. Örneğin; durum uyarıları özelliğini kullanarak faturalandırılacak durumu seçildiğinde muhasebe departmanınıza otomatik sistem üzerinden bilgilendirme maili gitmesi için ayar yapabilirsiniz. 

Satış sürecinde onay mekanizmasını işletebilirsiniz. Kullanıcılarınıza özel limit belirleyebilir ve bu limitin üstündeki satışlarda yöneticilerin onayına gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca iskonto oranı belirleyebilir veya iskonto oranı yazdıklarında onaya gelmesi için ayar yapabilirsiniz. Birim fiyatı veya KDV oranını değiştirememesi için, kullanıcılarınızı yetkilendirebilirsiniz. Onay verecek yöneticilere otomatik bilgilendirme gelmesi için durum uyarıları bölümünde ayar yapabilir; onay durumuna göre de oluşturan kullanıcıya otomatik mail ya da mesaj gitmesini sağlayabilirsiniz.

Standart satış şartlarınızı yönetim panelinden bir seferlik tanımlayabilir ve satış sayfasında metinlerinizden seçerek müşterilerinize özel metinleri revize edebilirsiniz. Revize edilmiş metinler satış sayfasında kayıtlı olduğu için, daha sonra satış modülüne giriş yaptığınız zaman görebilirsiniz. 

Satış aşamasında excelden ürün ekleyebilirsiniz. Ürün kalemlerini ekledikten sonra, kalem bazlı açıklama, teslimat bilgisi yazarak revize edebilirsiniz. 

Satış yönetimi modülünün içine satışa özel sözleşme, protokol vb. dokümanlarınızı yükleyebilir ve hem satış modülünün içinde hem de doküman yönetimi bölümünde görüntüleyebilirsiniz. 

Ürün kalemlerine özel tanımlanan KDV oranlarının satış sayfasına otomatik gelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca ÖTV hesaplamalarına ihtiyaç duyarsanız yönetim panelinden ayarı aktif hale getirebilir ve ÖTV oranlarınızı yazarak hesaplama yapabilirsiniz. 

Tekliften satışa dönüştüğü zaman teklif numarası satışa otomatik bağlandığı için hangi teklife istinaden satışın yapıldığını görüntüleyebilirsiniz. Kullandığınız para birimlerine bağlı olarak merkez bankasından normal ve efektif olarak kurlar otomatik çekilmektedir. Satış sayfasına otomatik olarak çekilen kurlar ile hızlı bir şekilde hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Ayrıca kalem bazlı çekilen kur değerlerini satışa özel güncelleyebilirsiniz.  

Özel alan yönetimi modülünü kullanan müşterilerimiz, satış yönetimi modülüne yeni alanlar ekleyerek firmalarına özel hale getirmektedirler. Hem satışla ilgili genel bilgiler bölümüne yeni alan ekleyebilir hem de ürün kalemleri bölümüne yeni alanlar oluşturabilirsiniz. Yeni eklemiş olduğunuz alanlar listelere ve özel raporlama modülüne gelmektedir. Böylece yeni eklediğiniz alanlarla ilgili raporlar da alabilirsiniz. 

Satışa özel maliyet analizi yapabilmek için teklif ve satış maliyeti modülünü aktif hale getirebilirsiniz. Satış modülünde seçtiğiniz kalemlerin alış fiyatları tanımlıysa satış sayfasına çekip toplamakta ve maliyet kalemlerinize girdiğiniz rakamları ilave ederek bir hesaplama yapmaktadır. Firmanıza özel maksimum 10 adet maliyet kalemi tanımlaması yapabilir ve satış aşamasında veri girişi yaparak kârınızı hesaplayabilirsiniz.  

Hem yurt içi hem de yurt dışı satış sürecinizi kaliteli bir şekilde yönetip raporlayabilirsiniz. 


CRM RedWhite İhracat yönetimi modülü kullanıyorsanız satış yönetimi modülü içine sipariş tipi alanı gelmektedir. Sipariş tiplerinde yurt içi ve yurt dışı seçimi bulunmaktadır. Yurt dışı seçimi yapıldığı zaman satış sayfasına ihracat bilgileri butonu gelmekte ve tıklanarak ihracat yönetimi modülüne geçiş yapılmaktadır.  

CRM RedWhite Satınalma modülü kullanıyorsanız yapılan satışların otomatik olarak satınalma talepleri bölümüne düşmesi için ayar yapabilirsiniz. Siparişe istinaden satın alma yapıldığı zaman da satışın içinde kalem bazlı durumlarını görebilir ve satın alması yapılan kalemlerin pasif hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 

Satış sonrası sevkiyat sürecini yönetmek isteyen firmalar, satış modülüyle birlikte sevkiyat modülünü de kullanırsa satışlar otomatik olarak sevkiyat taleplerine düşmektedir. Stok durumuna bağlı olarak seçili kayıtları sevkiyata gönderebilir ve sevkiyat içinden satış durumunu değiştirerek satış departmanının güncel durumu görüntülemesini sağlayabilirsiniz. 

Lisansınızda ayrıca servis yönetimi modülünüz varsa, servisten satış gerçekleştir diyerek satış sayfasına gelebilir ve servis satışlarınızı raporlayabilirsiniz. Ayrıca proje yönetimi modülünü kullanıyorsanız, projeye bağlı satışlar yapabilir ve proje bazlı analizler de elde edebilirsiniz.

CRM RedWhite stok yönetimi modülünüz varsa satıştan düşen stok miktarı ile sevkiyattan düşen stok miktarlarını görüntüleyebilirsiniz. Şayet ticari program entegrasyonu kullanıyorsanız, ticari programınızdaki güncel stok adetini CRM RedWhite programında da anlık olarak listeleyebilirsiniz. 

CRM RedWhite Mikro, Eta, Netsis ve Link ticari programlarıyla entegre olarak çalıştığı için satış kaydı oluşturduktan sonra sipariş detayları, müşteri bilgileri otomatik olarak ticari programınıza düşmektedir. Böylece muhasebe departmanının iş yükü azalmakta, tekrar veri girişi yapmadan hızlı bir şekilde faturaya dönüştürme işlemini gerçekleştirmektedir.


CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Potansiyel Müşteri ve Cari Müşteri Arasındaki Fark Nedir?

Her işletme için büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda müşteri yönetimi büyük bir öneme sahiptir.

07.11.2023 23:38
img
CRM Demo İncelemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

İşletmeniz için CRM yazılımı tercih etme aşamasında, mutlaka test edip firmanıza uygunluğunuzu analiz etmeniz gerekmektedir.

04.10.2023 16:56
img
Satış Nedir ve Satış Süreçlerinin Takibi Nasıl Yapılmalıdır?

Satış, ticaretin özüdür ve bir ürünün ya da hizmetin müşteriye sunulma aşamasını temsil eder.

16.11.2023 11:03
img

Hemen Teklif Al